Innovatie

Innovatie De Wit Nerines

Wij streven ernaar om te blijven innoveren en vernieuwen. Een aantal jaar geleden zijn we gestart met het aanvoeren van bolgerijpte bloemen, die intensere kleuren en natuurlijkere vormen hebben.

Dit worden de artistieke Nerine genoemd en zijn uitermate geschikt voor direct gebruik, zoals bijvoorbeeld bij evenementen/bruiloften etc. Daarnaast proberen we de kwaliteit in de donkere periode van het jaar, te verbeteren door middel van speciale led lampen. Ook door eigen bol preparatie kan het bolgewas optimaal gestuurd worden.

Duurzame energie

Door middel van ruim 300 zonnepanelen op het dak van de schuur, wordt het volledige jaargebruik elektra opgewekt. Ook wordt al het regenwater opgevangen in watersilo’s, waardoor er voor 95% kan worden voorzien in eigen behoefte van de gewassen. Totale opslagcapaciteit van de watersilo’s is 1600m3.

Duurzaam telen

Logo MPS - De Wit Nerine

De rassen die worden geteeld worden waar mogelijk geselecteerd op positieve eigenschappen met betrekking tot energiebehoefte, ziekteresistentie, lichtbehoefte en natuurlijk op sierwaarden. We streven altijd naar het best haalbare in duurzaam telen en dragen daarom graag onze certificering uit.